Проекти
PDF Печати Е-пошта
МАССУМ има организирано повеќе активности и како организација била дел од многу реализирани проекти: 
 • Образовно Рандеву – 2006, 2007 и 2008 година со присуство на повеќе од 120.000 средношколци и посетители
 • Организирање на лидерски кампови за обука на учениците
 • Организирање на семинари на тема лидерство, тимска работа и толеранција
 • Учество во проектот Глобално село 
 • Учество во Проект за рециклирање, организиран од страна на УСАИД
 • Учество во проект Сите на училиште, организиран од Македонски центар за меѓународна соработка
 • Доделување на грант награда од страна на Македонскиот институт за медиуми (МИМ), за Изработка на промотивен ДВД рекламен материјал за активностите на организацијата
 • Учество во проектот – Ден на дрвото – засади ја својата иднина.
 • Подршка на Концерт на Тоше Проески
 • Подршка на концертот во чест на Тоше Проески – Тоше те сакаме сите
 • Зајакнување на капацитетите на локалните младински организации, обука за Проектен циклус

Видео од активностите на МАССУМ во 2009-та година :